Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Βιογραφικό


Σπουδές:
 • Σπούδασε ελεύθερο σχέδιο κατά τα έτη 1990-1992, στο εργαστήριο του ζωγράφου Νίκου Στέφου.
 • Εισήχθη στην Α.Σ.Κ.Τ. το 1992, με υποτροφία και αποφοίτησε το 1997 με Άριστα. Σπούδασε ζωγραφικήμικτές τεχνικές, χαρακτική, ιστορία Τέχνης και παιδαγωγικά, κοντά στους καθηγητές: Π. Τέτση, Ρ. Παπασπύρου, Θ. Εξαρχόπουλο, Μ.Λαμπράκη Πλάκα, Δ. Αφεντάκη, κ.α..
 • Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών/Σπουδές στην Εκπαίδευση του Ε.Α.Π., με τις εξής κατευθύνσεις: Η εξέλιξη του παιδιού στο κοινωνικό περιβάλλον, Εκπαιδευτική έρευνα στην Πράξη, Πολιτισμικές και κοινωνικές ανισότητες,Εκπαίδευση ενηλίκων, με καθηγήτριες τις: Χριστίνα Νόβα- Καλτσούνη, Α. Φραγκιουδάκη, Α. Ανδρούσου, κ.α.Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας, εκπόνησε ποσοτική-ποιοτική έρευνα σε 130 νηπιαγωγεία της Ελλάδας με τίτλο: “Η συμβολή της εικαστικής αγωγής στην ολόπλευρη ανάπτυξη του νηπίου-Τα εικαστικά στο ελληνικό νηπιαγωγείο" (Ε.Α.Π, 2008, Πάτρα).
Συγγραφή
 • Στείλε τον φίλο μου σχολείο/ Υπόθεση Ρουάντα, Ελένη Καραγιάννη και συν., 2014, Action Aid, Eυρωπαϊκή Ένωση.
  Κείμενά της φιλοξενούνται στο εκπαιδευτικό περιοδικό της Ένωσης εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών μαθημάτων: ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, στην εφημερίδα Αυγή, κ.α.
  Διατηρεί τα εικαστικά-εκπαιδευτικά blog: 
 • Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-CHILDHOOD ART PROJECT  http://childhood-art-project.blogspot.gr/ 
  και το 
 • ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΑΝΤΑ  http://art-teacher-in- rwanda.blogspot.gr/
Εισηγήσεις:
               Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Στις εισηγήσεις της προτείνει άλλες διαστάσεις της εικαστικής αγωγής και της Τέχνης γενικά, στο σχολικό περιβάλλον, εκτός από αυτήν της Αισθητικής Αγωγής.
Ενδεικτικές εισηγήσειςΗ σπουδαιότητα της Τέχνης στην Ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, Ο Νέος μεταρρυθμιστικός ρόλος τους Δάσκαλου Καλλιτέχνη στο ελληνικό σχολείο, Η Τέχνη ως εργαλείο διεκδίκησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη σχολική κοινότητα, Εκπαίδευση προσφυγοπαίδων και Τέχνη, Τέχνη και ακτιβισμός, κ.α.

Ερευνητικά προγράμματα

2014- Συμμετείχε στο ερευνητικό ταξίδι- Αποστολή στη Ρουάντα, του Ευρωπαικου προγράμματοςSEND MY FRIEND TO SCHOOL, το οποίο συντονίζει στην Ελλάδα η Action Aid Hellas. Από την έρευνα που έγινε σε σχολεία της Ρουάντα, δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό που αφορά στα Ανθρώπινα δικαιώματα.
2016-Συμμετείχε στο Facing the street-Digital story telling, που συντόνισε η APIS Intitute  στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.
2016- Συμμετέχει στην ομάδα έργου του IncludU (πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών και εκπαιδευτικών στις αρχές της συμπερίληψης) που συντονίζει το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Εικαστικό έργο:
Έχει εκθέσει σε εικαστικά projects όπως:
 • 2012/ReCulture Μπιενάλε Πάτρας
 • 2011/AGAINST ALL ODDS/Αισθητική και Ηθική/Διεθνής έκθεση/Μουσείο Μπενάκη
 • 2011,2012/ ΕΨΥΠΕ,/Μίλα!/Επιμ. Ίρις Κρητικού,
 • 2010/Εν γραφή/Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επιμ. Ι. Κρητικού
 • 2011/ECO ART/Π.Ο.Δ. Αθηναίων
 • 2009/ECO ART/Ίδρυμα Ευγενίδου
 • 2005,2006/Γυναίκες στην Τέχνη/Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 • 2006/Γυναίκες της τέχνης/ Π.Ο.Δ.Χανίων/Νεώρια, Χανιά.
 • 2005/Γυναίκες της Τέχνης/Π.Ο.Δ.Αθηναίων/Μελίνα Μερκούρη, Αθήνα.
κ.α.

Επιμέλεια/ διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων/projects.
 • Έχει διοργανώσει/επιμεληθεί εικαστικά projects όπως το : CHILDHOOD ART PROJECT/ (2010),24 καλλιτέχνες μιλάνε για την παιδική τους ηλικία/ ΊΔΡΥΜΑ ΜΗΤΕΡΑ-Π.Ο.Δ.Αθηναίων/ Ιλίου/ Δημοπρασίες Βέργος/ Πολιτιστικό κέντρο.Μελίνα Μερκούρη. 
 • Τα τελευταία χρόνια στα σχολεία όπου διδάσκει , διοργανώνει φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής, ανοικτά για την κοινότητα, όπου συμμετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες, μουσικοί, Ανθρωπιστικές οργανώσεις.
κ.α.

Διδακτικό έργο:
-Σ.Ε.Π.  Από τον Οκτώβριο του 2016 εχει αποσπαστεί από το ΥΠΕΠΘ, ως συντονίστρια εκπαίδευσης μεσα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Σχιστού
-Διδάσκει ως εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής στη Β/θμια και Α/θμια εκπαίδευση από το 1998, σε σχολεία της Περιφέρειας και στην Αττική.
Στο παιδαγωγικό της πρόγραμμα επιδιώκει μια βιωματική προσέγγιση της Τέχνης και ελευθερία έκφρασης για τους μαθητές, εμπνεόμενη από το παιδαγωγικό μοντέλο των καλλιτεχνικών σχολείων του Reggio Emilia (J.Dewey, Vygotsky, κ.α.).
Πιστεύει πως το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος προάγει με άμεσο τρόπο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. 

Παράλληλες δραστηριότητες:

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης: Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), μια οργάνωση που προωθεί την ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων μέσα από την Τέχνη (προσφυγες, οροθετικούς φυλακισμένους, sex workers, κ.α.) και υποστηρίζει την σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Περισσότερα εδώ: http://balloonartpeople.blogspot.gr/p/blog-page_5.html

Εχει ασχοληθεί με τη μουσική (τραγούδι) και με ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου